DE ROMEINEN- Een bijzondere wereldcultuurbeschikbaarheid »

Groepen: groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8

Titel: De Romeinen

Op deze dag duiken we in de bijzondere wereld van het Romeinse Rijk en de Romeinen en hun geschiedenis. Aan de hand van fotomateriaal en korte films over de Romeinen en hun gebruiken leren we wie de Romeinen waren en hoe ze leefden, wat voor gebruiken ze hadden en hoe ze zich kleden. Daarbij hebben ze een enorme invloed gehad op onze cultuur, voorgeschiedenis van Europa en Noord Afrika. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal uit o.a. Rome van de Romeinse cultuur gaan we onderdelen uitlichten en een eigen ontwerp maken.
De leerlingen worden gestimuleerd om 1-2 ontwerpen te tekenen en ruimtelijk uit te voeren:
1. hoofddeksels van de Romeinen: Pruik/Helm
2. Wapenschilden van de Romeinen
Hierbij maken ze gebruik van hun eigen fantasie, culturele achtergrond en traditie. De ontwerpen worden in diverse materialen uitgevoerd.

Resultaat aan het eind van de dag:
De leerling heeft na afloop van de activiteit kennis opgedaan van de cultuur van de Romeinen en heeft verschillende methodes geleerd om een idee/ontwerp praktisch uit te voeren, te vertalen naar een ruimtelijk beeld.
De leerling leert door gebruik van elementaire vaardigheden zich beeldend uit te drukken.
Het beeldmateriaal wat getoond wordt, is omgezet in vormgeving van diverse materialen waarbij de eigen achtergrond, cultuur, verbeelding en fantasie tot hun recht zijn gekomen.

 

Algemene informatie